Hlavní obsah

Generální útok v bitvě o brněnské voliče doprovázel jazz i country

Právo, Miroslav Homola
Brno

Od tří hodin odpoledne to ve středu v ulicích Brna vypadalo jako při předem dohodnutém čase zahájení bitvy. Všechny významné strany a hnutí rozbalily své stany a stánky a začal jednotný útok na voliče. V počtu posluchačů, využití techniky a zřejmě i v množství rozdávaných dárků vévodila bezesporu oranžová ČSSD. Ale to nebylo nic divného.

ČSSD na předvolebním mítinku v BrněVideo: Novinky

 
Článek

Právě do Brna si totiž naplánovalo vedení této strany poslední hlavní předvolební mítink s téměř celým vedením v čele s předsedou Bohuslavem Sobotkou a jeho zástupcem Michalem Haškem. A taky s country muzikou, která bavila při oddechu politiků.

První se na setkání objevili až notoricky známí sběrači vesměs propagačních maličkostí. Odnášeli si mimo přehledu kandidátů a volebního programu balónky, šňůrky na mobil, propisky, umělohmotné létající talířky, které, jak poznamenala jedna z důchodkyň, mohou posloužit i jako miska na mléko pro kočku.

Jako vždy i zde se mimo skutečných sympatizantů a zájemců o program strany ukázalo i pár exhibicionistů.

Brno předvolebníVideo: Miroslav Homola, Právo

Skákací hrad, přehlídka i jazz

Jen o pár metrů dál ještě pořád na Moravském náměstí si proti budově Nejvyššího správního soudu rozbila stan Národní strana sociální spravedlnosti. O pozornosti lidí se jí mohlo jen zdát.

Foto: Miroslav Homola, Právo

ODS lákala v Brně na jazz

O něco větší zájem umocněný zřejmě podáváním kávy zdarma a hlavně skvělým jazzem měla ODS se stánkem uprostřed pěší zóny. Muzika zaujala lidi bez ohledu na věk či postavení. A tak se do ní zaposlouchali téměř všichni kolemjdoucí.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Mítink ČSSD v Brně, kterého se zúčastnila většina vedení strany.

Na stejnou notu vsadili na Masarykově ulici i příznivci ANO. Tam se nejen muzicírovalo, ale občas se jakoby mimoděk uskutečnila retro módní přehlídka krásných dam v kostýmech z třicátých let.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Módní retro přehlídka coby součást kampaně ANO

Lidovci na Náměstí Svobody vsadili na klasiku. Nafukovací hrad pro děti jim zaručil poměrně dostatek lidí, hlavně maminek s dětmi kolem jejich stanu.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Lidovci zacílili na rodiny

Což však rozhodně nemohli říct zemanovci, kteří se usídlili na začátku Masarykovy ulice a alespoň zpočátku byli dost osamoceni.

Co a kdo tedy nakonec dokáže oslovit a přesvědčit, to se ukáže už za pár desítek hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám