Hlavní obsah

Pospíšil hraje výčepního v klipu à la Monty Python

Místopředseda ODS Jiří Pospíšil, který kandiduje ve volbách jako jednička ODS v Plzeňském kraji, hraje výčepního v motorestu v novém předvolebním klipu. Ten se inspiroval tvorbou proslulých britských komiků z Monty Python.

Koho to zajímá? Předvolební klip Jiřího Pospíšila

 
Článek

Pospíšil se v klipu mihne pouze na chvíli, když od výčepu pohlédne na skupinu stolovníků, kteří rozebírají politickou situaci v České republice. Kritizují, co všechno je v zemi špatně.

Jejich debata přitom nápadně připomíná scénku z filmu Life of Brian (Život Briana) od britské komediální skupiny Monty Python. Stejně jako ve známém filmu si napřed stěžují na nepořádek v zemi, postupně ale přiznávají, že ne všechno je úplně špatně.

Scénka o přínosu Římanů z filmu Život Briana

Protagonisté v Pospíšilově předvolebním klipu se tak například shodli, že minulá vláda poskytla některým z nich dotace na zateplení domů nebo pomohla ke zlevnění jízdného na železnicích. „A dosadili Lenku Bradáčovou,“ přisadil si jeden ze štamgastů, načež Pospíšil za pípou uznale pokývne hlavou.

Související témata

Foto: Jan Švábek, Právo

Jiří Pospíšil

Reklama

Související články

Kapela nabádá v klipu lidi, aby šli volit

Pop-punková kapela Jaksi Taksi natočila klip, kterým apeluje na lidi, aby šli v říjnu k volbám. Upozorňují, že je to jediná možnost, jak změnit poměry, které...

Výběr článků

Načítám