Hlavní obsah

Nechte mě taky něco doříct, terminátore, uzemnil Kuba Bártu v televizi

Novinky, val
Praha

Napjatou hádkou skončila televizní debata mezi zástupci všech parlamentních stran těsně před hlasováním o důvěře vládě Jiřího Rusnoka. Atmosféru přiostřil nejdříve šéf Věcí veřejných Vít Bárta, kterého si následně dobíral úřadující předseda ODS Martin Kuba.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Kuba a Vít Bárta před televizní debatou

Článek

Bárta se v pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi při debatě o programovém prohlášení Rusnokovy vlády navezl do Karolíny Peake a zvýšeným hlasem jí vyčetl, že za svého působení ve vládě neprosadila nic z protikorupční strategie.

Zjevně rozčilená Peake se přihlásila o slovo a Bártova nařčení odmítla. „Nevím, jestli téhle skrumáži blábolů někdo rozumí,“ prohlásila a uvedla příklady zákonů, které prosadila. „Takže prosím nechte si tyhlety soudy,“ dodala směrem k Bártovi. Ten ji odbyl jediným slovem: „Lež.“

Slova se pak ujal šéf ODS Martin Kuba, který na adresu Bárty poznamenal, že „terminátor Věcí veřejných už je opět promazán,“ čímž připomněl nedávný Bártův výrok, který pronesl v únoru poté, co se stal šéfem Věcí veřejných. [celá zpráva]

Karolína Peake k tomu prohodila, že možná není promazán, ale „namazán“. Nato Bárta skočil Kubovi do řeči, ten ho ale odbyl se slovy „nechte mě taky něco doříct, terminátore“.

Debata se dál nesla v napjatém duchu. Zatímco zástupci bývalé vládní koalice převážně kritizovali kabinet Jiřího Rusnoka, opoziční představitelé se k hlasování o nedůvěře vyjadřovali spíše rezervovaně a za prioritu označovali předčasné volby.

Reklama

Výběr článků

Načítám