Hlavní obsah

V Praze pojede méně souprav metra, tramvají i autobusů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pražské MHD začaly v pondělí platit letní změny jízdních řádů. Ty se týkají metra, autobusů i tramvají. Prodlouženy budou intervaly. Takzvaný mírný prázdninový provoz bude platit do 28. června, poté začne standardní prázdninový provoz.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Tramvaj v Praze

Článek

Jde o další z úsporných opatření, které pocítí cestující. Dříve začínal prázdninový provoz až v červenci a žádné přechodné období zavedeno nebylo.

Interval metra na linkách B a C bude od pondělí do čtvrtka prodloužen v odpolední špičce o zhruba 15 sekund.

Tramvaje na páteřních linkách 3, 9, 11, 17 a 22 budou mít v pracovní dny v ranní a odpolední špičce prodloužen interval na 5 minut. Linka číslo 22 přitom projíždí centrem, kam míří turisté. Na ostatních linkách bude v pracovní dny v ranní a odpolední špičce prodloužen interval na 10 minut. Linka číslo 5 bude celý týden jezdit pouze s jedním vozem.

Autobusy na vybraných linkách budou mít v pracovní dny ve špičkách prázdninové intervaly, prodlouženy budou u některých linek pouze ráno, u dalších v ranní i odpolední špičce.

Další omezení v MHD způsobí i opravy. Ve Švehlově ulici v Praze 10 bude kvůli opravě trati přerušen provoz tramvají od 17. června do 1. září. Ve stejném termínu nepojedou tramvaje v úseku Obratiště Radošovická–Na Padesátém.

Konec prázdninového provozu bude 1. září, kdy se linky vrátí do svých pravidelných jízdních řádů. Jedinou výjimkou budou spoje, které vozí studenty vysokých škol, ty se do normálního režimu vrátí 16. září.

Reklama

Výběr článků

Načítám