Hlavní obsah

Argot Nagyové: krtečci monitorovali žrádlo pro psy

Po kauze fotbalových bafuňářů, kteří pro úplatky používali argot (mluva podsvětí, mnohdy s cílem zastřít pravý význam slov) s termíny jako kapříci či jablka, se možná jazykový korpus rozšíří o další netradiční obraty. Z odposlechů telefonních hovorů a SMS zpráv, které si mezi sebou vyměňovali aktéři kauzy kolem šéfky premiérova kabinetu Jany Nagyové vyplývá, že oni měli specifický slovník a zálibu ve zvířecí říši.

Foto: ČTK

Ředitelka premiérova kabinetu Jana Nagyová (na archivním snímku).

Článek

Nezainteresovaný čtenář se ve spisu, který jako první zveřejnil server E15, setká s krtečky, psy, žrádlem pro psy i se psem umělým.

"Krtečci"

O sledování osob, které si u Vojenského zpravodajství měla podle policie objednat Nagyová, se měli starat „krtečci“.

Ve spisu stojí, že Nagyová sděluje šéfovi Úřadu vlády Lubomíru Poulovi, "že ti jejich 'krtečci' budou ještě dnes Jiřího Pertla (řidič Nagyové; pozn. red.) a Alenu Hegrovou (Pertlova přítelkyně a rovněž zaměstnankyně Úřadu vlády; pozn. red.) monitorovat".

"Psi"

Podle policistů vedla Nagyovou ke sledování zmíněné dvojice obava z toho, že by se mohl provalit její vlastní vztah s Nečasem. [celá zpráva]

"Z obsahu uvedených telefonních hovorů  a SMS zpráv a jejich  kontextu vyplývá, že mezi účastníky byla vedena konspirační debata o 'žrádle pro psy', o 'pejscích' o  'venčení psů'," stojí ve spise.

Nagyová byla v této souvislosti obviněna z organizování trestného činu zneužití pravomocí úřední osoby. Hrozí jí rok až pět let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám