Hlavní obsah

Nádrž na Zlínsku zmátla lidi, byla zářivě modrá jako na Jadranu

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nad barvou vody, která překonávala odstín moře na Jadranu, kroutili v úterý nevěřícně hlavou lidé u vodárenské nádrže Ludkovice na Zlínsku. Domodra se zde voda obarvila pravděpodobně po inkoustu.

Foto: Povodí Moravy

Voda v Ludkovicích měla sytě jasnou modrou barvu, ta nejspíš pocházela z inkoustu.

Článek

„V čistírně odpadních vod a vodárenské nádrži v Ludkovicích na Zlínsku se dnes objevila voda obarvená namodro. Způsobil to zřejmě starší muž, který vyplachoval do kanalizace sud, pravděpodobně s inkoustovým pigmentem,“ informovala mluvčí Povodí Moravy Gabriela Tomíčková.

Foto: Povodí Moravy

Barel, ze kterého se pravděpodobně inkoust dostal do vody.

Vodohospodáři odebrali vzorky, výsledky budou známy zřejmě do tří dnů.

Tomíčková ubezpečila, že látka není zdraví nebezpečná, znečištění je však znatelné. „Vzhledem k tomu, že je to látka rozpustná ve vodě, nelze použít norné stěny,“ dodala mluvčí.

Foto: Povodí Moravy

Domodra obarvená voda v nádrži čističky

„Budeme čekat na výsledky testů,“ poznamenal mluvčí zlínské policie Petr Jaroš. Podle něj se starší muž, ke kterému míří podezření ze znečištění vody, hájil tím, že starý sud dostal a mělo v něm být údajně neškodné potravinářské barvivo. Po vypláchnutí vylil zbytek do kanalizace, odtud obarvená voda odtekla do potoka a následně do nádrže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám