Hlavní obsah

Voda a naplavené bahno komplikují provoz na D5

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Dálnice D5, která byla mezi 104. a 104,5 kilometrem uzavřena v obou směrech kvůli sesuvu bahna a velké vodě, je od 17:15 průjezdná vždy v jednom pruhu, ale se sníženou rychlostí.

BEZ KOMENTÁŘE: Voda a bláto na dálnici d5Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Komunikaci zaplavila voda a zavalilo bahno. "Voda jde přes dálnici pořád," uvedl z místa jeden z policistů. Na místě jsou silničáři, kteří dálnici uklízejí.

Doprava na objízdné trase poté zkolabovala, když v Heřmanově Huti havaroval kamión převážející kyselinu sírovou. Nehoda se obešla bez zranění a bez úniku chemikálie, řekl velící důstojník hasičů. Silnice II/203 z Heřmanovy Hutě do Nýřan je podle něj obtížně průjezdná.

Doprava na náhradní trase je velmi hustá. Podle hasičů se zřejmě pod kamiónem převážejícím 23 tun kyseliny utrhla krajnice. "Kamión je na kolech, mimo komunikaci, jsou tam hasiči. Teď se řeší náhradní cisterna a přečerpávání kyseliny," uvedl hasič. Podle něj oblast postihly silné deště, hasiči vyjíždějí do několika okolních obcí. "Místy má ale záchranný systém problém s průjezdností," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám