Hlavní obsah

Do neděle se oteplí až na 25 stupňů

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až do konce týdne bude na území České republiky oblačno s občasnými přeháňkami. Slunečné počasí bude pouze v neděli. Podle Dagmar Honsové z Meteopressu by se však hned v pondělí měla vrátit zatažená obloha a srážky.

Foto: Václav Lang, Novinky

Až do konce týdne bude obloha zatažená.

Článek

„Do konce týdne se bude počasí pohybovat v nevýrazném tlakovém poli,“ řekla Novinkám meteoroložka. Až do neděle by proto mělo být na většině území převážně oblačno s občasným deštěm. Srážkové úhrny by se měly pohybovat mezi 0 až 15 milimetry, v bouřkách, které se mohou ojediněle vyskytnout, mohou dosáhnout až 30 milimetrů.

Teploty se budou v těchto dnech pohybovat kolem 20 stupňů. Ve čtvrtek odpoledne naměříme 17 až 21 stupňů, v pátek 19 až 23, v sobotu 20 až 24. Letní hranice 25 stupňů Celsia se podaří dosáhnout až v neděli, kdy také oblačnost ustoupí na polojasno.

Už v pondělí by se ale mělo opět zatáhnout a srážky budou na většině území četnější. Podle Honsové to však zatím nevypadá, že by hrozila další povodňová vlna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám