Hlavní obsah

Ohře dosáhla v Karlových Varech třetího stupně, dopravu brzdí popadané stromy

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetího stupně povodňové aktivity dosáhla v noci na pondělí řeka Ohře v Karlových Varech-Drahovicích. Škody ale povodeň zatím nepřinesla, v souvislosti s rozvodněnou Ohří nemuseli hasiči dosud nikoho evakuovat či jinak zasahovat. Déšť ale komplikuje dopravu na několika místech v regionu. Už v pět ráno spadl smrk přes železniční trať mezi Karlovými Vary a Bečovem nad Teplou u Tepličky, takže musela být zastavena doprava.

BEZ KOMENTÁŘE: Povodeň na OhřiVideo: Novinky

 
Článek

„Při nehodě nebyl nikdo zraněn,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal.

„Stromy popadaly rovněž na železniční trať mezi Merklínem a Hroznětínem na Karlovarsku, která bude kvůli tomu uzavřena celé dopoledne,“ uvedla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Uzavřeny jsou dopoledne rovněž čtyři silniční komunikace. Na silnici II. třídy mezi Karlovými Vary a Kyselkou se zřítil kus skály a také ujel podmáčený svah. Silničáři dopoledne nánosy likvidovali, ale je otázka, zda bude provoz na silnici obnoven, protože v těchto místech ujíždí svah při každém větším dešti.

Foto: Rudolf Voleman, Novinky

Bagr odklízí sesutý svah u Kyselky.

„Sesutí svahu komplikuje dopravu do stáčírny minerálních vod v Kyselce, protože to je jediná komunikace, kam mohou zajet kamióny,“ uvedl Josef Bulka, který má stav na silnicích v regionu na starost.

„Podobně nemohou jezdit kamióny do sklárny v Oloví na Sokolovsku, protože jsme museli uzavřít jedinou přístupovou silnici do Oloví od Benešova mlýna. Voda Svatavy tam teče až po korunu jednoho z mostů, a když po řece připluje nějaká kláda, vyskočí na silnici,“ popisoval Bulka s tím, že nánosy zeminy a kamení zastavily dopravu na silnici mezi Stříbrnou a Přebuzí na Sokolovsku.

„Je to odlehlá oblast, takže by to nemělo přinést větší komplikace,“ uvedl Bulka.

Kamión se dopoledne převrátil na silnici první třídy mezi Ostrovem a Kláštercem nad Ohří v Ústeckém kraji, takže i tato komunikace je do odstranění kamiónu uzavřená. Do jednoho pruhu byla zúžena doprava na silnici III. třídy mezi Bečovem a Chodovem. „Ujel tam svah,“ vysvětlil Bulka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám