Hlavní obsah

Pokračování teplého víkendu se nekoná, bude chladno a zataženo

Novinky, jas

Uplynulý teplý a slunečný víkend nebude mít minimálně v nadcházejícím týdnu pokračování. Teploty budou postupně klesat a i hranice 20 stupňů pro ně bude koncem týdne nepřekonatelnou metou. Nevlídný charakter počasí podtrhnou četné přeháňky, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Nejteplejším dnem celého týdne bude pondělí, které nabídne proměnlivou oblačnost a odpolední maxima mezi 17 a 21 stupni Celsia. Na západě Čech by mohlo být pouze kolem 15 stupňů.

V dalších dnech se bude postupně zatahovat a klesat budou i teploty. "V úterý bude oblačno s přeháňkami, na Moravě a ve Slezsku se ojediněle objeví i bouřky," uvedla Honsová. Odpolední teploty budou kolísat mezi 15 a 21 stupni, ranní minima klesnou na 10 až šest.

Středa přinese další přibývání oblačnosti. Bude nejčastěji zataženo s přeháňkami či deštěm. Ranní minima očekávají meteorologové mezi osmi a čtyřmi stupni, odpolední teploty vystoupají pouze na 15 až 19  stupňů.

Prakticky identické počasí by mělo být i ve čtvrtek. Nejvyšší teploty by se měly pohybovat již pouze v rozmezí 15 až 17, přičemž na západě republiky budou pouze kolem 10 stupňů. Ochlazení bude patrné i na ranních minimech, kdy by měla rtuť klesat ke dvěma stupňům Celsia.

Předpovědní modely prozatím počítají, že příliv studeného vzduchu bude kulminovat v pátek. Zataženou oblohu doprovodí teploty mezi devíti a 14 stupni a ranní minima od sedmi do dvou stupňů. Vyloučeny nejsou ani přízemní mrazíky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám