Hlavní obsah

Slunečný týden vyžene teploměry až k 27 stupňům, o víkendu se ochladí

Novinky, jas

Příjemné teploty příštích dnů vystřídá na konci týdne víkendové ochlazení, které srazí teploty i o více než 10 stupňů Celsia. V pracovních dnech bude nicméně převažovat polojasno, které doprovodí pouze občasné přeháňky, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Článek

V pondělí odpoledne začne od severozápadu přibývat oblačnosti a místy se objeví přeháňky a ojediněle i bouřky. Odpolední teploty se dostanou na 17 až 21 stupňů.

"Jasno až polojasno bude převládat v úterý," dodala Honsová. Odpoledne se znovu objeví více oblačnosti, tentokrát však především na Moravě a ve Slezsku. Znovu se objeví i četnější přeháňky a bouřky. Ranní minima klesnou na devět až pět stupňů, nejvyšší odpolední teploty setrvají na pondělních hodnotách.

Jiný průběh bude mít vývoj počasí ve středu, kdy bude oblačnosti v průběhu dne ubývat a odpoledne by mělo být až skoro jasno. Ranní minima budou na devíti až pěti stupních, odpolední maxima dosáhnou na 17 až 21 stupňů.

Ve čtvrtek bude počasí ovlivňovat tlaková výše. Převládat bude téměř jasná obloha s teplotami mezi 19 a 23 stupni.

Slunečno by mělo být i v pátek, kdy by měl příliv teplého vzduchu kulminovat a maximální teploty by měly vystoupat na 23 až 27 stupňů.

"Klementinský rekord z roku 1862 má hodnotu 26,9 stupně Celsia," upozornila Honsová na možnost jeho překonání. To bude záviset i na rychlosti příchodu studené fronty, který bude dále upřesňován.

Na víkend v každém případě očekávají meteorologové ochlazení. Nemělo by sice být tak razantní jako v minulém týdnu, nicméně v důsledku severozápadního proudění bude převažovat oblačno až zataženo s teplotami mezi 14 až 18 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám