Hlavní obsah

Ministr financí Kalousek dostal náboj v obálce

– Praha • Aktualizováno

Ministru financí Miroslavu Kalouskovi (TOP 09) přišel ve čtvrtek ráno poštou v obálce náboj z malorážky. Informaci Novinkám potvrdil mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob. Zásilkou se již zabývá i policie.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

„K dnešnímu náboji v obálce můžeme pouze konstatovat, že se jednalo o běžnou agendu ministerské pošty,“ informoval Jakob.

Podle všeho se nejedná o nic až tak mimořádného. Jak mluvčí totiž připomněl, ministr Kalousek je denně terčem několika desítek neurvalých urážek a výhrůžek. „Jedná se o telefonáty, SMS, nemluvě o příspěvcích v diskusích na internetu pod články o ministrovi financí,“ doplnil Jakob.

Malorážka neboli malorážná puška se užívá zejména ke sportovní střelbě. Uplatnění ale nalézá i při myslivosti.

Zásilku převzali policisté

Případem se již zabývá pražská policie. Její mluvčí Eva Kropáčová Právu sdělila, že oznámení o doručení zásilky na ministerstvo přijali policisté ve čtvrtek dopoledne.

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci. S tím, že pátráme po neznámém pachateli. Obálka i s obsahem byla zaslána k dalšímu zkoumání k zajištění stop,“ uvedla bez dalších podrobností Kropáčová.

Reklama

Výběr článků

Načítám