Hlavní obsah

Radost nemám, hodnotí svůj odchod z vedení ČSSD Dienstbier

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senátor Jiří Dienstbier, jenž byl až do pátku jedním z místopředsedů ČSSD, podle svých slov „pořád nezačal mít radostné pocity“ z toho, že na právě uplynulém sjezdu ČSSD místo ve vedení ČSSD neobhájil. Řekl to v Otázkách Václava Moravce v České televizi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiří Dienstbier na sjezdu ČSSD.

Článek

„Když člověk obhajuje post, chce uspět,“ poznamenal Dienstbier. Na druhou stranu to podle něj neznamená konec jeho politických snah. Nadále chce pokračovat "v prosazování programových hodnot strany a v úsilí, aby sociální demokracie byla nejvěrohodnější stranou".

K nezvolení Jiřího Dienstbiera místopředsedou strany se v sobotu vyjádřil předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. V Partii na Prima Family uvedl, že ho jeho nezvolení mrzí, ale respektuje rozhodnutí delegátů sjezdu. Podle Sobotky mají být ve vedení strany nejsilnější osobnosti a právě Dienstbier by napomohl rozprostřít spektrum volebního potenciálu. Některým delegátům podle Sobotky mohlo vadit i to, že je příliš velký sólista.

Nové vedení si ČSSD zvolila během pátku a soboty. Jiřího Dienstbiera nahradil plzeňský hejtman Milan Chovanec. Další změnou byla výměna Marie Benešové za Alenu Gajdůškovou, která ji na místopředsednickém postu nahradila po nerozhodném hlasování v noci z pátku na sobotu. [celá zpráva]

Anketa

Měl být Jiří Dienstbier znovu zvolen do vedení ČSSD?
Ano
67,5 %
Ne
32,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 12045 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám