Hlavní obsah

Zeman mi žádný post nenabízel, řekl po setkání poražený kandidát Fischer

Novinky, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Neúspěšný uchazeč o Hrad Jan Fischer, který vypadl už v prvním kole přímé volby, v pondělí v pravé poledne společně s manželkou Danou zavítal za vítězem klání, zvoleným prezidentem Milošem Zemanem. Manželé Fischerovi za ním přišli do kanceláře v pražské Loretánské ulici.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jan Fischer s manželkou Danou navštívili v pondělí nově zvoleného prezidenta Miloše Zemana.

Článek

Fischer u Zemana pobyl zhruba hodinu. „Bylo to setkání, které jsme si dohodli, když jsem Miloši Zemanovi blahopřál k vítězství v prezidentských volbách,“ řekl po jednání Fischer, který Zemana nepřímo podpořil před druhým kolem přímé volby.

„Mluvili jsme o tématech společenských, samozřejmě jsme se dotkli i české politiky, jak to bývá mezi lidmi, kteří se znají možná třicet let. Také jsme zavzpomínali na kampaň,“ doplnil Fischer.

Vyloučil přitom, že by od Zemana na jednání dostal nabídku na další působení. Ve Fischerově případě se spekuluje například o velvyslaneckém postu.  „To nebylo o nabídkách, to nebyl rozhovor tohoto typu,“ zdůraznil Fischer.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Fischer s manželkou Danou

V úterý neúspěšný prezidentský kandidát odlétá na dovolenou, kde chce přemýšlet právě o své budoucnosti.  Fischer uvedl, že uvažuje o variantách sahajících od byznysu přes státní správu po veřejný sektor.

S Babišem prý nespolupracuje

Vyloučil přitom, že by chtěl navázat spolupráci s podnikatelem Andrejem Babišem a jeho hnutím ANO 2011. Stejně tak odmítl, že by mu mohl Babiš pomoci s úhradou osmi miliónů, které dluží za prezidentskou kampaň. „Ani jedno ani druhé,“ řekl Fischer. Vyřešení miliónového dluhu je podle něj na dobré cestě. „Určitě budu schopen závazkům dostát,“ prohlásil s tím, že byl vždy zvyklý závazky uhradit.

Za Zemanem v pondělí dorazil i šéf Senátu Milan Štěch (ČSSD), který při příchodu uvedl, že chce probírat mj. prezidentskou inauguraci, která proběhne 8. března ve Vladislavském sále Pražského hradu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám