Hlavní obsah

Češi se na internetu baví parodiemi Zemanova portrétu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová oficiální fotografie prezidenta Miloše Zemana vzbudila okamžitě po svém zveřejnění reakce internetové komunity. Snímek, jehož autorem je Herbert Slavík, narušil tradici. Zatímco předchozí prezidentské portréty zachycovaly jen detail obličeje, Zeman má ruce sepjaté pod bradou. A právě na to se autoři parodií zaměřili.

Foto: Facebook

Zaujala rovněž paralela mezi Zemanem a postavičkou Montgomeryho Burnse ze seriálu Simpsonovi.

Článek

Netradiční dominantou fotografie jsou ruce, které má budoucí hlava státu přeloženy přes sebe.

Foto: okoun.cz

Foto: okoun.cz

Zatímco odborníci na řeč těla interpretují polohu rukou jako převahu rozumu nad intuicí, internetoví vtipálci si pozici rukou asociují s náboženskými motivy.

Foto: ateo.cz

Miloš Zeman s nezbytnou cigaretou v rukou

Objevily se rovněž atributy, které podle veřejnosti patří tradičně k Zemanovi (cigareta), případně k tuzemským politikům obecně (nasazená pouta).

Foto: Okoun.cz

Autoři nezapomínají ani na spojení mezi Zemanem a lobbistou, někdejším komunistickým aparátčíkem, Miroslavem Šloufem. Právě ten se na jedné z montáží spokojeně směje za zády budoucího prezidenta coby našeptávač a ten, kdo nabízí prezidentovi podanou ruku.

Foto: Okoun.cz

V pozadí se směje Miroslav Šlouf

Foto: Facebook

Snímek srovnává diskutovanou pozici rukou Miloše Zemana s pozicemi, které značí zvířata.

Reklama

Výběr článků

Načítám