Hlavní obsah

Kateřina Zemanová: Připravuji se na roli "první dcery"

Novinky, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miloš Zeman po vítězství v prezidentské volbě označil s nadsázkou svoji dceru Kateřinu, která mu vydatně pomáhala v kampani, za "první slečnu". A doplnil, že s ním bude nadále vystupovat na veřejnosti. Zemanová v úterý v rozhovoru pro Novinky uvedla, že už se na novou roli, kdy volí spíše termín "první dcera", připravuje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kateřina Zemanová a Miloš Zeman

Článek

Už se připravujete na roli „první slečny“, jak prohlásil váš otec po svém zvolení?

Trvalo mi docela dlouho si uvědomit, že jsme volby vyhráli. Samozřejmě se připravuji na roli první slečny nebo spíše první dcery. S maminkou jsme se už před časem dohodly, že roli první dámy bude plnit sama.

A bavila jste se už se svou maminkou, jak si případně rozdělíte na Hradě úlohy?

Ještě jsme se o tom nebavily. Máme v plánu si tento týden sednout a říct si, jak si role rozdělíme. Důležité je, že stále studuji střední školu. Uvažuji, že požádám o individuální studijní plán.

Jak na zvolení vašeho otce prezidentem zareagovali vaši přátelé a spolužáci?

V průběhu kampaně byli spolužáci velmi vstřícní. Začali se zajímat o debaty, četli knihy mého otce. Zaujalo je přitom, jaká je to osobnost. Neuvěřitelně vstřícní byli i profesoři. Po oznámení výsledku prezidentské volby mi spolužáci i přátelé volali, psali, moc mě to potěšilo.

Reklama

Související témata:

Související články

Zeman stále odmítá hradní bodyguardy

Tým budoucího prezidenta Miloše Zemana se stále nedohodl s ministerstvem vnitra na ochraně, jakou bude ze strany policie mít. Na Zemanovu bezpečnost tak stále...

Výběr článků

Načítám