Hlavní obsah

Koho chce mít prezidentem Žilková, Margita a Táborský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osobnosti veřejného života odpovídají v anketě Práva a Novinek na otázku, komu dají hlas v druhém kole volby prezidenta. Jméno svého favorita prozradili mimo jiné herečka Veronika Žilková, operní zpěvák Štefan Margita nebo herec Miroslav Táborský. O tom, kdo nahradí ve funkci Václava Klause, Češi poprvé přímo rozhodnou v pátek a sobotu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Veronika Žilková

Článek

Veronika Žilková, herečka

Volím Karla Schwarzenberga, protože je to představitel největšího vlastenectví. Je směšné mluvit v souvislosti s ním o jeho rakouském původu. Vlastenec není ten, kdo mluví perfektně česky, ale ten, kdo ctí hodnoty a svou morálkou vrátí naději českému národu.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Miloš Zeman s režisérem Filipem Renčem na středečním koncertě na Staroměstském náměstí.

Filip Renč, režisér

Volba je souboj dvou inteligentních lidí. Kulturní část pražské obce se přidala k panu Schwarzenbergovi, já se přidal k panu Zemanovi. Mám k tomu své osobní i politické důvody.

Foto: Aleš Glaush , ČTK

Jitka Čvančarová

Jitka Čvančarová, herečka

Srdcem i rozumem volím Karla Schwarzenberga, moc bych si přála, aby se stal naším prezidentem, byla bych na něj hrdá. Navazuje na havlovský odkaz a vážím si ho jako státníka, který je uznáván i v zahraničí.

Foto: Petr Horník, Právo

Tereza Kostková

Tereza Kostková, herečka

Karel Schwarzenberg bez zaváhání v obou kolech. Post prezidenta nevnímám zdaleka jen politicky, ale výrazně též občansky, osobnostně a reprezentativně. Ve všech těchto kategoriích naplňuje pan Schwarzenberg moji představu beze zbytku.

Foto: soukromý archív Štefana Margity

Takhle se sedí ve 103. patře Willis Tower v Chicagu.

Štefan Margita, operní zpěvák

Budu volit Karla Schwarzenberga. Vím, že z jeho strany můžeme víc očekávat. A nejen v ČR, má navíc úžasné jméno v cizině, což by naší zemi hodně pomohlo. A obávám se, že takové kontakty Miloš Zeman nemá.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Herec Miroslav Táborský

Miroslav Táborský, herec

Do urny hodím hlasovací lístek se jménem Karla Schwarzenberga. Na rozdíl od protikandidáta jsem ho nikdy neviděl chovat se arogantně a neslušně. Je to člověk, který udělal hodně pro lidi v této zemi dávno předtím, než o tom měli možnost se dozvědět. Věřím, že ho ke kandidatuře vedla normální touha pracovat, protože ve svém postavení by nic dělat nemusel. Mají to v rodině. O rodu Schwarzenbergů je známo, že byli vždy dobrými hospodáři.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radek Jaroš

Radek Jaroš, horolezec

Budu volit Karla. Protože nikoho, kdo žádá o podporu komunisty, volit nemůžu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rostislav Osička

Rostislav Osička, boxer a malíř

Dlouho jsem to zvažoval, ale nakonec tam hodím lístek Miloše Zemana. Na obou kandidátech je něco dobrého, ale Schwarzenberg mi spíš sedí jako ministr zahraničí. Jako prezidenta chci Čecha.

Foto: Dušan Dostál, ČTK

Václav Chalupa

Václav Chalupa, bývalý veslař

Volil jsem a opět budu Karla Schwarzenberga. Je mi lidsky sympatičtější a dovedu si ho představit jako lepšího reprezentanta našeho státu než pana Zemana.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Václav Pech

Václav Pech, automobilový závodník

Už v 1. kole bych si uměl představit lepšího kandidáta, ale za dané situace jsem volil knížete. Je to člověk na úrovni, z vyšší společnosti, umí se chovat. Můj kandidát pro 2. kolo je tak jasný.

Anketa

Koho budete volit v druhém kole prezidentské volby?
Karla Schwarzenberga
48,3 %
Miloše Zemana
47,8 %
k volbám nepůjdu
3,2 %
rozhodnu se na poslední chvíli
0,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 103818 čtenářů.

Podporovatelé prezidentských kandidátů

Významné osobnosti vyjádřily podporu prezidentským kandidátům. Podívejte se, kdo koho podporuje: 

Reklama

Související články

Koho volí za prezidenta Topolánek, Gott a Klus

Osobnosti veřejného života odpovídají v anketě Práva a Novinek na dotaz, koho upřednostňují v prezidentské volbě. V druhém díle ankety mimo jiné prozradili...

Výběr článků

Načítám