Hlavní obsah

Opět padaly teplotní rekordy, počasí místy připomínalo jaro

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V České republice v úterý opět padaly teplotní rekordy. Nejvýše vystoupila rtuť teploměru ve Vlkonicích, kde naměřili 14,6 stupně Celsia. Uvedl to Český hydrometeorologický ústav s tím, že den měl vysloveně jarní charakter.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ve Vlkonicích na Prachaticku bylo nejtepleji i na Štědrý den, kdy tam naměřili 13,6 stupně. V úterý tam rtuť teploměru vyšplhala ještě výše. [celá zpráva]

Rekordy padly na 32 stanicích. Čtrnáct stupňů překročila teplota ještě v Hejnicích, kde naměřili 14,1 stupně. V Železné Rudě bylo 13,1 stupně.

Absolutní rekord z roku 1983, kdy naměřili v Kocelovicích 16,4 °C a v Žatci 16,2, ale nepadl.

I na Boží hod byl zřetelný rozdíl mezi počasím v Čechách a na Moravě, kde bylo těsně nad nulou.

Teplo ještě potrvá

Teplo má být ještě ve středu a ve čtvrtek, i když už v úterý večer bude přes území ČR přecházet slabá zvlněná studená fronta, v Čechách bude zataženo a očekávají se teploty až kolem šesti až osmi stupňů, i když i v noci na čtvrtek má padat déšť se sněhem. Pak se na dva dny ochladí a teploty poklesnou k nule, ale na přelomu roku teploty opět stoupnou na jeden až pět stupňů.

Až 3. ledna se čeká ochlazení, kdy i ve dne bude teplota jen těsně nad nulou. Přijde také déšť se sněhem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám