Hlavní obsah

Silnice opět kloužou, na Jablonecku skončily v příkopu i sypače

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zejména na silnicích nižších tříd na západě a severu Čech se mohou řidiči ve středu ráno setkat s ledovkou. Silničáři upozorňují, že v průběhu dopoledne mohou klouzat i další silnice. Již ráno skončily na Jablonecku v příkopu dva sypače, na silnici mezi Maršovicemi a Bratříkovem.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Článek

"Skončily v příkopě na silnici 287 mezi Maršovicemi a Bratříkovem," upřesnil Pospíšil. Podle něj to způsobilo časovou prodlevu při údržbě vozovek. Všechny silnice by již nicméně měly být ošetřené.

V Plzeňském kraji nabádají silničáři  k opatrnosti minimálně do 9. hodiny. "Všechny sypače máme v terénu, Někde už se nám to podařilo zlikvidovat, situace už se lepší," dodal dispečer Správy a údržby silnic Plzeňského kraje Jiří Slapnička.

Zledovatělé silnice jsou také v Plzni a dále směrem na sever na Karlovarsko a Mostecko. Postižena je i silně frekventovaná Karlovarská třída z největšího sídliště Lochotín. Namrzat začaly ráno i silnice na Karlovarsku.

Z ostatních regionů nejsou výraznější komplikace hlášeny. Na silnicích leží zbytky sněhu a leckde prší či padá déšť se sněhem. Na Šumavě či na Olomoucku se místy objevuje mlha.

Zataženo až oblačno zůstane i přes den. Řidiči musejí počítat s občasným sněžením nebo s deštěm se sněhem. Odpoledne se teploty dostanou nejvýše tři stupně nad bod mrazu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám