Hlavní obsah

Proti KSČM demonstrovaly v Českých Budějovicích stovky lidí

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Asi pět set lidí se v úterý v podvečer zúčastnilo demonstrace na českobudějovickém Piaristickém náměstí proti koalici KSČM a ČSSD v Jihočeském kraji. Setkání se konalo přesně rok od úmrtí Václava Havla, jehož památku všichni přítomní uctili minutou ticha.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích demonstrovalo asi pět set lidí.

Článek

Sedmnáct studentů zároveň na demonstraci ukončilo jednodenní protestní hladovku. Mluvčí zmíněné iniciativy zopakovali, že jsou proti vládě ČSSD a KSČM v Jihočeském kraji a jsou přesvědčeni, že je v rozporu s Bohumínským usnesením sociálních demokratů.

Přestože studenti avizovali na demonstraci až čtyři tisíce lidí, nakonec se jich sešlo něco přes desetinu. Někteří si vzali od studentů připravená protikomunistická hesla. Program demonstrace spočíval také ve čtení dopisů například od herce Ondřeje Vetchého nebo kardinála Miloslava Vlka, kteří studenty podporují. Na pódiu pak vystoupil například předseda svazu PTP (pomocných technických praporů) Zdeněk Miler, nebo rektor Jihočeské univerzity Libor Grubhoffer. Lidé se také podepisovali na petici proti vedení rezortu školství členkou KSČM Vítězslavou Baborovou.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích demonstrovalo asi pět set lidí.

Studenti vyjádřili i přes nižší účast s demonstrací spokojenost a budou v protestních akcích pokračovat. „Už v lednu chystáme protestní štafetovou hladovku,“ upozornil jeden z mluvčích iniciativy Šimon Heller.

Volby na jihu Čech vyhrála ČSSD před KSČM, která získala přes 37 tisíc hlasů. Na petici, která podporuje Vítězslavu Baborovou je přes pět tisíc podpisů a na petici pro její odvolání více než 11 tisíc.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám