Hlavní obsah

Nevím, jak se budu cítit 8. března ráno, přiznal Klaus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Václav Klaus chce i po skončení mandátu promlouvat k otázkám tuzemské i zahraniční politiky. Ač neví, jak se bude 8. března ráno cítit poté, co po více než 23 letech opustí vrcholnou politiku, hodlá i nadále bojovat za řadu témat. Prezident to uvedl v nedělním rozhovoru na televizi Prima.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

Při dotazu na plány po skončení mandátu Klaus uvedl, že se hodlá angažovat ve svém institutu, který se bude zabývat veřejnou politikou.

"Já sám asi nemám úplně přesnou představu, jak se budu cítit 8. března ráno," uvedl prezident ke konci svého funkčního období.

"Teď si myslím, že to plyne dál, a témat, o která bych chtěl bojovat a chtěl bych, aby ten hlas byl slyšen, je strašně moc," dodal.

Rovněž připustil, že mezi uchazeči o post hlavy státu má svého favorita, jeho jméno však zveřejňovat nechce, neboť by to mohlo být vnímáno jako kampaň či pomyslný polibek smrti, dodal s nadsázkou.

"Nikdo na světě není ideální. Ale já myslím, že je tam někdo, komu já bych se nebál dát tento úřad," prohlásil Klaus.

Podle Klause ne všichni kandidáti doceňují úlohu, roli a funkci prezidenta. Stejně tak je tomu podle něj i u občanů, jejichž představy o možnostech hlavy státu mohou být zkreslené.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám