Hlavní obsah

Ostravsko opět trápí smog

Právo, ČTK, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kvůli vysokým koncentracím prachu v ovzduší vyhlásil Český hydrometeorologický ústav v noci na neděli smogovou situaci na Ostravsku, Karvinsku a Frýdecko-Místecku. Meteorologové nedoporučují zejména nemocným lidem a dětem fyzickou námahu.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Smogový opar v Ostravě

Článek

Kvůli vysokým koncentracím prachu v ovzduší vyhlásil Český hydrometeorologický ústav v noci na neděli smogovou situaci na Ostravsku, Karvinsku a Frýdecko-Místecku. Meteorologové nedoporučují zejména nemocným lidem a dětem fyzickou námahu.

„Osobám s chronickými dýchacími potížemi, srdečním onemocněním, starším lidem a malým dětem se doporučuje zdržet se při pobytu pod širým nebem zvýšené fyzické zátěže spojené se zvýšenou frekvencí dýchání. U dospělých osob bez zdravotních potíží nejsou nutná žádná omezení,“ sdělil ČHMÚ.

Průměrná denní koncentrace polétavého prachu byla v neděli v šest hodin ráno překročena na všech měřicích stanicích v regionu. Nejlépe na tom byla Opava s 65 mikrogramy na metr krychlový, nejhůře Věřňovice. Velmi vysoké koncentrace ale hlásí i Karviná, Bohumín či Orlová na Karvinsku. Meteorologové navíc neočekávají žádné výrazné změny a mezní hranice polétavého prachu bude podle nich nadále mnohonásobně překročena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám