Hlavní obsah

Na Jizerce naměřili 14 stupňů pod nulou, v noci teploty spadnou i pod -20

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na mnoha místech republiky v sobotu ráno mrzlo, v některých mrazových kotlinách dokonce teplota klesla pod -10 stupňů Celsia. Petr Dvořák z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) varoval, že by v neděli mohlo v těchto místech ještě více přituhnout.

Foto: Profimedia.cz

Na mnoha místech republiky klesly teploty hluboko pod nulu.

Článek

Zejména na šumavském Březníku, kde v sobotu ráno naměřili -11,3 stupně Celsia, je podle něj vysoce pravděpodobné, že v noci a v neděli ráno klesnou teploty až k -20 stupňům. První víkendový den převládala totiž v této lokalitě nízká oblačnost, která působí jako izolace. „V noci na neděli však bude právě na Šumavě oblačnosti méně, možná úplně jasno,“ varoval.

Nízké teploty meteorologové naměřili i v jiných známých mrazových lokalitách. Například v Jizerských horách na Jizerce klesla rtuť teploměrů na -14 stupňů Celsia.

Chladné počasí vtrhlo do České republiky ve čtvrtek. Na některých místech, zejména v horských oblastech západní části republiky, nasněžilo i několik desítek centimetrů sněhu. [celá zpráva]

Situace se ale během pátku postupně uklidnila. ČHMÚ v sobotu dopoledne odvolal varování před možným vznikem náledí.

Reklama

Výběr článků

Načítám