Hlavní obsah

V polovině týdne přituhne a Česko zasype sníh

Novinky, jas

V druhé polovině pracovního týdne se výrazně ochladí a i v nížinách se objeví sněžení. Do středy bude nicméně převládat oblačné počasí s nadprůměrnými teplotami, které budou v odpoledních hodinách stoupat až k 10 stupňům, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

"Až do středy bude na naše území proudit teplý vzduch od jihu až jihozápadu," uvedla Honsová. Díky tomu se budou denní maxima i nadále držet zhruba o tři stupně nad dlouhodobým normálem a budou se pohybovat v intervalu sedmi až 11 stupňů. Ráno bude rtuť teploměru klesat k dvěma až sedmi stupňům.

V úterý i ve středu bude převládat velká oblačnost, k níž se přidá mrholení a ojediněle i slabý déšť. Přechodně by mohlo být i polojasno.

Ve čtvrtek začne na naše území proudit chladný vzduch od severozápadu. Převládat bude zataženo s deštěm, přičemž již od středních poloh se bude jednat o srážky sněhové či smíšené.

V Čechách se budou maximální teploty pohybovat mezi třemi a sedmi stupni. V průběhu dne se však bude dále ochlazovat. Na Moravě a ve Slezsku se teploty dostanou ještě až k 10 stupňům. Pocitovou teplotu bude dále snižovat čerstvý vítr, který bude mít v nárazech rychlost až 72 kilometrů v hodině.

V pátek bude převládat zataženo s občasným sněžením, které bude v nížinách přecházet ve sníh s deštěm. Denní maxima očekávají meteorologové kolem nuly, v noci se ochladí na nulu až minus čtyři stupně.

Výhled na víkendové počasí se bude dále upřesňovat, nicméně prozatím předpovědní modely naznačují, že v sobotu bude více oblačnosti s přeháňkami. Denní teploty stále nejčastěji kolem nuly, pouze k ránu při vyjasnění mohou klesat až k minus osmi stupňům.

V neděli by mělo být oblačnosti méně, převládat by mělo polojasno s teplotami mezi minus třemi a jedním stupněm Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám