Hlavní obsah

Kubice odvolal svého náměstka Veselského

– Praha • Aktualizováno

Ministr vnitra odvolal v pondělí bez udání důvodu náměstka pro veřejnou správu, legislativu a archivnictví Ondřeje Veselského. Už v úterý jej má nahradit vrchní ředitel sekce veřejné správy a eGovernmentu Robert Ledvinka. Informoval o tom mluvčí resortu Pavel Novák.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Odvolaný náměstek ministra vnitra Ondřej Veselský

Článek

Zatím není jasné, zda Veselský na vnitru zůstane. "Je to stále otevřené," řekl mluvčí. Čtyřiačtyřicetiletý Ledvinka je podle něj jedním z lídrů týmu, který měl na starost spuštění základních registrů veřejné správy. Právě její elektronizací se zabývá projekt eGovernment.

Základní registry jsou celkem čtyři - registr obyvatel, registr osob, registr územní identifikace, adres a nemovitostí a registr práv a povinností. Například registr obyvatel sjednocuje údaje z dosavadních evidencí obyvatel, občanských průkazů, cestovních dokladů a z informačního systému cizinců. Celý projekt, který byl spuštěn 1. července, již stál přes dvě a půl miliardy korun, větší část byla placena z evropských prostředků.

Ledvinka pracoval v letech 1995 až 1999 na pražském magistrátu jako asistent náměstka primátora pro oblast kultury a sportu, později jako zástupce tajemníka. Od roku 2000 působil osm let na pozici 1. náměstka ředitelky Státní příspěvkové organizace Ministerstva vnitra. Poté byl rok šéfem sekce pro veřejnou správu na vnitru. Od roku 2010 se věnuje ve vedoucí pozici hlavně modernizaci veřejné správy. Vrchním ředitelem sekce eGovernment je od loňského března. Jeho specializací je veřejné právo a digitalizace veřejné správy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám