Hlavní obsah

Po více než dvou letech skončila v Praze rekonstrukce Michelské ulice

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Michelská ulice začala po rozsáhlé rekonstrukci, která odstartovala v červnu 2010, opět sloužit motoristům i pěším. Celková rekonstrukce vyšla na 280 miliónů korun a probíhala v několika etapách.

Michelská ulice je po třech letech dokončenaVideo: Novinky

 
Článek

„V letošním roce se nám podařilo zajistit finanční prostředky v plné výši a díky tomu jsme mohli opravu Michelské ulice dokončit. Pražanům tak předáváme moderní a zejména bezpečnou komunikaci,“ uvedl Josef Nosek, náměstek primátora pro oblast dopravy.

Rekonstrukce Michelské ulice byla pro Technickou správu komunikací (TSK) jednou z nejsložitějších stavebních akcí za poslední léta. „Opravdu jsme museli koordinovat s mnoha subjekty. I proto jsem rád, že jsme stavbu dokončili v termínu, který jsme slíbili,“ podotkl ředitel TSK Luděk Dostál.

Michelská prošla v úseku od ulice Vyskočilova až po ulici U Plynárny kompletní rekonstrukcí. Ta zahrnovala opravu vozovky, chodníků, parkovacích zálivů, opěrných zdí, zelených ploch, zbourání starého a vybudování nového mostu přes Botič. Zároveň došlo k výstavbě nové světelné signalizace, k přeložkám a opravě vodovodu, kanalizace, plynovodu, horkovodu či dráhových kabelů pro dopravní podnik. Vzniklo rovněž 62 nových parkovacích míst a zasazeno bylo 76 stromů.

Od 20. listopadu 2012 bude zpřístupněn úsek mezi zastávkami Michelská a Jemnická také pro autobusy. K jedné mezilehlé zastávce Hadovitá nově přibude zastávka Ohradní ve směru Michelská, která se bude nacházet v blízkosti křižovatky ulic Michelská a Ohradní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám