Hlavní obsah

Policie znovu obvinila řidiče Smetanu kvůli vyhýbání se vězení

Roman Smetana, který byl před časem odsouzen za přimalovávání tykadel politikům na předvolebních plakátech, byl před pár dny obviněn z toho, že se vyhýbal nástupu do vězení. V pondělí to řekl žalobce olomouckého státního zastupitelství Jiří Jančík.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Roman Smetana

Článek

Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kde je sazba až tři roky vězení, je Smetana obviněn již podruhé za sebou. Kvůli prvnímu případu jej čeká soud. Muž si nyní odpykává zbytek trestu ve věznici. Její brány by měl opustit těsně před Vánocemi.

Smetana se vězení vyhýbal dvakrát. Toto obvinění se týká případu z minulého měsíce. Do vězení se měl po přerušení trestu vrátit 8. října, což neučinil. Policie jej nakonec zadržela o týden později v Praze, podle informací jeho příznivců na internetových stránkách si trest nyní odpykává ve věznici Rapotice.

Podobně se k nástupu do vězení stavěl bývalý olomoucký řidič také letos na jaře. Smetana měl nastoupit do vězení na konci března, policii se vydal sám asi po měsíci po odborářské demonstraci v Praze. Státní zástupce na něj v této souvislosti podal již obžalobu. Soud jej poté trestním příkazem potrestal podmíněným trestem. Vzhledem k tomu, že obě strany s rozhodnutím soudu nesouhlasily, bude nařízeno hlavní líčení. Uskuteční se zřejmě ještě v prosinci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám