Hlavní obsah

O vedení LIDEM rozhodne stovka členů

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

V sobotu ráno začal v Brně jednodenní republikový sněm LIDEM, na kterém si stovka členů nejmenší parlamentní strany zvolí vedení. Předpokládá se, že předsedkyní partaje se stane vicepremiérka Karolína Peake, jelikož se zatím nepřihlásil jediný protikandidát. Zajímavá bitva se však může strhnout o posty místopředsedů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vicepremiérka Karolína Peake má velkou šanci stanout v čele LIDEM

Článek

Před hotelem, kde strana jedná, demonstrovalo několik mladých sociálních demokratů proti politickému přeběhlictví.

Peake v pátek Právu řekla, že by za místopředsedkyni chtěla poslankyni Dagmar Navrátilovou a ředitele SOU stravování a služeb v Karlových Varech Jiřího Neumanna.

Další jména nespecifikovala, usiluje však prý o to, aby strana kromě 1. místopředsedy měla i tři zbývající místopředsedy.

Zájem o pozici ve vedení strany už kromě Navrátilové potvrdili Právu poslanci Viktor Paggio a Jiří Rusnok, kteří patří ke spojencům Peake. Kandidovat na místopředsedu zvažuje také ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský a ministr dopravy Pavel Dobeš, jehož se Peake snaží již několik měsíců z postu odvolat. Kvůli ochranné ruce premiéra Petra Nečase (ODS) se jí to však dosud nepodařilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám