Hlavní obsah

Víkend proprší, ale zato bude teplo

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejbližší dny potvrdí charakter listopadu jako měsíce, kdy je nejméně slunečního svitu. Po zbytek týdne bude převládat počasí s velkou oblačností a četnými srážkami. Sobota bude zároveň nejteplejším dnem tohoto týdne, přičemž odpolední teploty se dostanou i ke 14 stupňům Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Velkou oblačnost doprovodí srážky, teploty se však dostanou až na 14 stupňů.

Článek

Nad Českou republikou se budou v nejbližších dnech střídat jednotlivé frontální systémy, které budou přinášet nejčastěji velkou oblačnost a zároveň pozvolné oteplení.

"Ve čtvrtek dojde v průběhu dne od západu k postupnému ustávání srážek," řekla Honsová. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi šesti a deseti stupni Celsia. Zklidní se rovněž vítr, který vane zejména v Krkonoších a Jeseníkách.

V pátek již bude opět převládat zataženo s deštěm či přeháňkami. Na vrcholcích hor se může jednat o srážky smíšené či sněhové, které se však neudrží a budou tát. V Čechách by se mohlo v průběhu dne vyčasit i na polojasno, následně však bude oblačnosti opět přibývat. Odpolední maxima by se měla pohybovat mezi sedmi a 11 stupni.

Sobota zpočátku nabídne převažující polojasno, které v průběhu dne naruší od západu příchod další fronty. Ta nad naše území přinese více oblačnosti a další srážky, které budou i na horách dešťové. Odpolední teploty by se měly dostat na 10 až 14 stupňů.

Oblačné počasí s občasným deštěm bude pokračovat i v neděli. Teploty zůstanou v intervalu devíti až 13 stupňů.

Výhledy na první polovinu příštího týdne zatím slibují pokračování oblačného počasí a postupné ochlazení. Na horách se začnou objevovat smíšené či sněhové srážky, které by se přechodně mohly objevit i v nižších polohách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám