Hlavní obsah

Mrazivé počasí odezní, koncem týdne se vrátí podzim

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí následujících dní přinese postupný nárůst teplot, které se z podprůměrných hodnot dostanou do obvyklých. Koncem týdne by se již odpolední maxima měla pohybovat kolem 10 stupňů Celsia. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Teploty v průběhu týdne porostouVideo: Novinky

 
Článek

V úterý bude oblačno až zataženo, v Čechách s občasným sněžením. V polohách pod 600 metrů půjde o srážky smíšené. Odpolední teploty se vyšplhají na dva až šest stupňů. "Ráno bude opět chladné, teploty budou klesat k minus dvěma až minus šesti stupňům," dodala Honsová s tím, že při zmenšené oblačnosti může rtuť klesat až k minus deseti stupňům.

Ve středu by mělo převládat polojasno, srážky se budou vyskytovat pouze ojediněle. Od jihu začne na naše území proudit teplejší vzduch od jihu, odpolední teploty se proto budou pohybovat mezi pěti a devíti stupni. Ráno bude rtuť teploměru klesat na dva až minus dva stupně.

Čtvrtek nabídne oblačno až zataženo s občasným deštěm či přeháňkami. Teploty ráno klesnou na čtyři stupně až nulu, zatímco odpoledne budou šplhat k sedmi až 11 stupňům.

Po zbytek týdne bude pokračovat oblačný charakter počasí. Ranní teploty budou klesat k sedmi až třem stupňům Celsia, odpolední se dostanou na sedm až 12.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám