Hlavní obsah

ČSSD nabídla ODS opoziční posty v Plzeňském kraji

Právo, Jan Švábek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci pátečního večerního jednání nabídli sociální demokraté opoziční funkce občanským demokratům. Případná koalice ČSSD s komunisty v Plzeňském kraji je tak opět o krok blíže.

Foto: Jan Švábek, Právo

Jiří Pospíšil

Článek

„Sociální demokraté nám nabídli předsednickou funkci ve dvou výborech včetně kontrolního, který zastává opozice,“ sdělil Jiří Pospíšil (ODS), který nevyloučil, že by funkci šéfa výboru vykonával osobně.

Podle Pospíšila se tak potvrdily dřívější odhady, že ČSSD povede kraj společně s komunisty. S těmi se sociální demokraté sejdou tuto neděli. Čtvrteční jednání o spolupráci obou levicových partají ztroskotalo. Sociální demokraté se snažili prosadit jednobarevnou vládu s tichou podporou KSČM, komunisté se však s nabídkou nespokojili, požadují 3 z 9 křesel v radě Plzeňského kraje.

ODS tak zřejmě nebude vládnout ani v jediném kraji, ve kterém zvítězila. Přepočty hlasů na mandáty jí přiřadily stejný počet křesel v zastupitelstvu jako sociálním demokratům, tedy 15 ze 45. Komunisté mají mandátů 12, TOP 09 a Starostové pouze 3.

Reklama

Výběr článků

Načítám