Hlavní obsah

Svoboda zrušil konkurz na šéfa pražských strážníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) ve čtvrtek informoval zastupitele o tom, že definitivně zrušil výběrové řízení na post ředitele pražské městské policie. O obsazení místa chce primátor měsíc diskutovat se členy bezpečnostního výboru, návrh na jmenování konkrétního člověka pak předloží na jednání listopadového zastupitelstva.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O zrušení konkurzu dlouhodobě usilovala koaliční TOP 09. Nelíbily se jim některé podmínky nastavené pro uchazeče o post šéfa strážníků. Vadilo jim například to, že by nový ředitel musel mít prověrku Národního bezpečnostního úřadu.

Ukončení výběrového řízení avizoval už v pondělí předseda zastupitelského klubu TOP 09 Jiří Vávra. "Dohodli jsme se na tom, že pan primátor (Bohuslav Svoboda) ukončí výběrové řízení," řekl. [celá zpráva]

Minulý ředitel Vladimír Kotrouš byl obviněn z korupce, podle policie přijal úplatek. Kotrouše zatkla policie loni v listopadu, později byl proto řízením strážníků pověřen Ludvík Klema.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám