Hlavní obsah

Praha ukončí konkurz na šéfa městské policie

Praha

Po vleklých dohadech se magistrátní koalice TOP 09 a ODS rozhodla ukončit výběrové řízení na ředitele pražských strážníků. Nový ředitel tak bude zřejmě vybrán z řad stávajících zaměstnanců městské policie.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O ukončení konkurzu informoval v pondělí předseda zastupitelského klubu TOP 09 Jiří Vávra. "Dohodli jsme se na tom, že pan primátor (Bohuslav Svoboda) ukončí výběrové řízení," řekl.

Další postup při výběru šéfa městské policie se prý bude ještě projednávat. S největší pravděpodobností však nebude vypsán nový konkurz, primátor by proto mohl na místo ředitele vybrat někoho ze stávajících strážníků.

Spor kvůli konkurzu se na magistrátu táhl několik týdnů. TOP 09 žádala ukončení výběrového řízení, neboť nesouhlasila s podmínkami, za kterých měl být ředitel vybrán. Vadilo jí například, že by nový šéf strážníků měl mít prověrku Národního bezpečnostního úřadu. Zastupitelé za TOP 09 se potom shodli, že případného vítěze nepodpoří při hlasování v radě ani v zastupitelstvu, čímž by jmenování ředitele znemožnili.

Minulý ředitel Vladimír Kotrouš byl obviněn z korupce, podle policie přijal úplatek. Kotrouše zatkla policie loni v listopadu, později byl proto řízením strážníků pověřen Ludvík Klema.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám