Hlavní obsah

Sociální demokraté na jihu Čech tlaku trojdohody neustupují

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sociální demokracie, vítěz krajských voleb na jihu Čech (18 mandátů), tlaku trojdohody pravicových TOP 09/Starostové, Jihočeši 2012 a středopravé KDU-ČSL (16 mandátů) neustupuje. Zmíněné tři subjekty vytvořily těsně po volbách společné uskupení a požadují, aby s nimi ČSSD jednala o vzniku možné koalice pouze jako s celkem a nikoli jednotlivě.

Článek

Minulý týden znovu o to požádaly písemně předsedu Krajského výkonného výboru ČSSD a současného hejtmana Jiřího Zimolu. Ten každému z nich zaslal v pátek dopisy, které má Právo k dispozici a nabízí jim individuální schůzky v průběhu pondělí.

„Jihočeská ČSSD je i nadále připravena vést samostatná povolební jednání se všemi politickými subjekty, které mají své zastoupení v novém zastupitelstvu o možném složení budoucí krajské koalice,“ řekl Právu manažer volební kampaně ČSSD na jihu Čech, předseda Okresního výkonného výboru ČSSD Petr Podhola.

Podle Podholy je ČSSD připravena diskutovat možnost povolební spolupráce a „průnik s vítězným volebním programem sociální demokracie“.

Reklama

Výběr článků

Načítám