Hlavní obsah

Drábek jako vetchá stařena aneb Češi se baví na účet odstupujícího ministra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tak jako v případech mnoha jiných velkých událostí politické scény, ani situace na ministerstvu práce a sociálních věcí nezůstala bez odezvy internetových šprýmařů. Odcházejícího ministra Jaromíra Drábka vyobrazili jako modrého šmoulu Koumáka či jako stařenku.

Foto: Ateo.cz

Ministr Drábek jako stařena

Článek

Právě na důchodce a sociálně slabé vrstvy totiž cílí řada kritizovaných návrhů z Drábkova pera. S nimi si teď internetoví glosátoři vyřizují účty prostřednictvím zdařilých i méně zdařilých montáží.

Foto: Ateo.cz

Jedním z nejviditelnějších obrazových komentátorů posledních dní se stal umělec, který si nechá říkat Ateo. Drábka vyobrazil v několika provedeních, kromě důchodkyně a pohádkového šmouly také jako japonského samuraje.

Foto: Ateo.cz
Foto: Ateo.cz

Přispěvatelé webové stránky Švejkovci.cz se obvykle baví dopisováním smyšleného textu do bublin k fotografiím politiků. V jedné z nich například stojí: „Co by to bylo za zločineckou vládu beze mě?“.

Foto: Švejkovci.cz
Foto: Švejkovci.cz

Vtipálci si berou na paškál i Drábkovy projekty, jako je karta pro výběr sociálních dávek, takzvaná Skarta. Tentokrát ji překřtili na Drábekcard.

Foto: vtipy.netroof.eu

Ministr Drábek se rozhodl rezignovat na svou funkci minulé pondělí. Z úřadu ale odejde až k poslednímu říjnu. Chce prý dát straně čas na výběr svého nástupce a rád by předal rozpracovanou agendu. [celá zpráva]

Drábkova rezignace přišla dva dny poté, co policie zasáhla na ministerstvu práce a sociálních věcí. Odtud odvedla náměstka Vladimíra Šišku a ředitele IT odboru Milana Hojera. Oba jsou obviněni z uplácení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Ministr Drábek odstoupí na konci října

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) ve středu oznámil rozhodnutí rezignovat kvůli kauze údajného uplácení. Toho se měl podle policie...

Výběr článků

Načítám