Hlavní obsah

Muž ze Semilska si metanol do lahve od tuzemáku nalil sám

Liberec
Aktualizováno

Velký zvrat přišel v případu 36letého muže z Libštátu na Semilsku, který se měl otrávit metanolem po vypití originálního tuzemáku. Do prázdné lahve si podle policistů nalil závadný alkohol z barelu, který měl doma. Informovala o tom mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Potvrdila to i sama manželka muže," uvedla Suchánková. Původně žena otráveného muže uvedla, že lahev zakoupila před měsícem ve vietnamské večerce v Lomnici nad Popelkou.

"Po provedení opakovaných výslechů se potvrdila nejvíce pravděpodobná verze. Tedy, že závadný alkohol byl do originální lahve tuzemáku doplněn až následně, po vypití skutečně nezávadného tuzemáku," řekla mluvčí. Následné rozbory ukázaly, že v lahvi je z 50 procent metylalkohol.

Policisté vyslýchají dva muže

V bytě otráveného muže zajistili policisté jeden načatý barel s lihovinou, ve kterém byl zjištěn stejně závadový obsah jako v lahvi. Policisté v souvislosti se zajištěným barelem vyslýchají dva jiné muže.

Muže ve vážném stavu přivezla manželka do jilemnické nemocnice v úterý večer. Závadný alkohol pil v pondělí. V nemocnici mu naměřili 0,5 promile metylalkoholu a měl problémy s viděním. Muž je s největší pravděpodobností už mimo ohrožení života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám