Hlavní obsah

Začátek týdne připomene léto, pak přijde ochlazení a deště

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V počátku týdne čekají Českou republiku slunečné dny s téměř letními teplotami, od středy ale přijde ochlazení a obloha se až do neděle zatáhne. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Začátek týdne připomene léto, pak přijde ochlazení a deštěVideo: Novinky

 
Článek

První dva dny tohoto týdne budou jasné až polojasné, pouze ráno a dopoledne se zejména v údolích vyskytnou mlhy nebo nízká oblačnost. V pondělí odpoledne teploty vystoupají na 20 až 24 stupňů Celsia, v úterý dokonce na 22 až 26 stupňů.

V úterý večer ale od západu do Česka dorazí studená fronta, která s sebou přinese oblačnost a předznamená ochlazení. Ve středu proto bude celý den zataženo až oblačno, na většině území bude pršet. Teploty se budou pohybovat mezi 13 až 17 stupni.

Rapidní ochlazení se projeví zejména v ranních minimech. Například ve čtvrtek ráno bude podle Honsové 7 až 2 stupně Celsia, vyskytnout se mohou dokonce přízemní mrazíky. Přes den bude oblačno s přeháňkami. Odpolední maxima se budou pohybovat mezi 12 až 16 stupni.

V pátek a sobotu, kdy nastane astronomický podzim, bude oblačno až polojasno. Místy se mohou vyskytnout přeháňky. Odpolední teploty vystoupají na 14 až 18 stupňů.

V neděli by měla být obloha polojasná. Teplota vyšplhá až na 22 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám