Hlavní obsah

Červený olympijský autobus bude dělat kliky na Staroměstském náměstí

Novinky, Karolína Vrbasová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pátek ráno přivezli do Prahy na Staroměstské náměstí klikující autobus kontroverzního výtvarníka Davida Černého. Originální výtvor stál po dobu olympijských her před Českým domem v Londýně, od pátečních pěti hodin rána je už opět na české půdě.

Červený olympijský autobus bude klikovat na Staroměstském náměstí Video: Novinky

 
Článek

„Montáž českého symbolu olympijských her trvala 14 hodin. Od pátku zhruba od 14 hodin bude tento objekt zakryt až do nedělního dopoledne. Odpoledne pak bude slavnostně odhalen za účelem happeningu s názvem Deset kliků za medaili. Smyslem této akce je především poděkovat sportovcům za 10 medailí, které se jim letos na olympijských hrách podařilo získat. Dojde také k přivítání českých paralympijských sportovců a oslavě jejich úspěchů,“ řekl Novinkám.cz organizátor akce Martin Dušek.

Autobus od Černého odkoupila firma podnikatele Andreje Babiše Agrofert Holding. „V neděli po akci bude autobus opět rozmontován a převezen do sídla firmy, kde bude na volném prostranství od konce října k vidění pro veřejnost,“ dodal Martin Dušek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám