Hlavní obsah

Klasnová: VV dostaly nabídku nominovat místopředsedu Sněmovny

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věci veřejné dostaly podle předsedkyně poslaneckého klubu Kateřiny Klasnové od ODS a TOP 09 nabídku, nominovat místopředsedu Sněmovny. Klasnová to ve středu řekla ve vysílání Radiožurnálu. Ve vedení komory jsou momentálně pouze dva lidé, což je nejméně v historii.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kateřina Klasnová (VV)

Článek

"Předpokládám, že místo bývalé místopředsedkyně (Vlasty) Parkanové bude nominován někdo za TOP 09. My jsme opoziční stranou, ale máme regulérní klub. Dostala jsem nabídku ze strany ODS i TOP 09, abychom toto zvážili, takže to samozřejmě bereme velmi vážně. Ne, že bych se tedy vracela já na tu funkci zpátky," uvedla bývalá místopředsedkyně komory.

Vedení schůzí má po rezignaci Parkanové na starosti předsedkyně Miroslava Němcová (ODS) a místopředseda Lubomír Zaorálek (ČSSD). Klasnová rezignovala na post místopředsedkyně Sněmovny v dubnu poté, co se VV rozešly s ODS a TOP 09 a došlo k odštěpení platformy kolem vicepremiérky Karolíny Peake. [celá zpráva]

Parkanová funkci opustila poté, co byla Sněmovnou vydána ke stíhání kvůli nákupu letounů CASA pro českou armádu. Ten měla na starosti coby ministryně obrany. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám