Hlavní obsah

Na pochod Varnsdorfem přišlo jen 50 lidí a k Romům se nevydali

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varnsdorf

Bez problémů a výtržností se obešla demonstrace ve Varnsdorfu, kterou po delší odmlce pořádal známý mystifikátor a pořadatel loňských protestních akcí a pochodů Lukáš Kohout. Velký zájem místní už nemají, na náměstí se sešlo jen zhruba 50 lidí. Plánovaný pochod k romským obydlím se nakonec vůbec neuskutečnil.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Demonstrace ve Varnsdorfu přilákala pouze 50 lidí

Článek

„Chceme poukázat, že vláda i samospráva města Varnsdorf při řešení problémů ve městě selhala,“ řekl Kohout. Místním prý stále vadí hluk a nepořádek v Kovářské ulici, kam se sestěhovala řada chudých rodin. „Pokud se na to zapomene, bude to v Kovářské hnít dál,“ řekl Kohout. Zároveň opětovně zkritizoval vedení města a vyzval ho k odstoupení.

Na akci vystoupil senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL), který podrobil kritice údajnou nečinnost vlády. Čunek vystoupil na varnsdorfském zastupitelstvu před téměř rokem, od té doby se podle něj situace ve městě příliš nezměnila.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Jiří Čunek (vpravo) a Lukáš Kohout na demonstraci ve Varnsdorfu

„Stát pouze zaplatil policisty, nic jiného se nezměnilo. Slíbil koncepci a její naplňování, nic ale nenaplňuje,“ řekl Čunek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám