Hlavní obsah

Šťovíčkovi hrozí vyhazov z klubu VV. Zamíří k LIDEM?

Právo, Jan Rovenský

Poslanec Milan Šťovíček to má v opozičních Věcech veřejných (VV) nahnuté. Straně se totiž nelíbí, že dlouhodobě hlasuje v rozporu se svými kolegy a že spíše funguje jako vládní poslanec.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Milan Šťovíček (VV)

Článek

Véčka se tak ocitla mezi dvěma mlýnskými kameny – buď Šťovíčkovi budou jeho chování dál tolerovat, nebo ho vyloučí a pravděpodobně tím posílí LIDEM.

„Mám problém, že máme permanentně v některých klíčových hlasováních kvůli Šťovíčkovi nejednotné hlasování. Situaci potřebuji řešit nejen kvůli klubu, ale ozývají se i kraje. Vážím si každého jednoho poslance, nechci oslabovat naši sílu a vyloučení z klubu beru jako krajní variantu,“ řekla Právu šéfka klubu Kateřina Klasnová.

Jako příklad „diametrálně odlišných názorů“ uvedla Šťovíčkovu podporu snížení valorizace důchodů a daňového balíčku, kdy prošlo zvýšení DPH, nebo to, že hlasoval pro daňový balíček, i když neobsahoval koaličně vyjednanou mezigenerační solidaritu. VV budou situaci řešit v předsednictvu a v klubu v srpnu.

Vicepremiérka a šéfka LIDEM Karolína Peake tento týden řekla Právu, že se nevzdala ambice získat pro LIDEM další dva poslance. Na dotaz, zda jedná i se Šťovíčkem, odmítla odpovědět. Její uskupení má osm poslanců, k založení klubu potřebuje nejméně deset.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám