Hlavní obsah

Léto si dává pauzu, celý týden proprší

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatažené nebe a relativně chladné počasí bude synonymem prakticky celého týdne. Nejteplejším dnem by měl být čtvrtek, kdy by se maximální teploty mohly vyšplhat až k 30 stupňům Celsia. Po ostatní dny budou odpolední teploty vesměs kolísat mírně nad hranicí 20 stupňů Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Počátkem týdne bude počasí na našem území ovlivňovat chladné západní proudění. V pondělí proto bude převládat zataženo až oblačno s přeháňkami. Odpolední maxima by se měla vyšplhat na 17 až 21 stupňů Celsia. "Pocitové teploty může dále snižovat čerstvý vítr, který může mít v nárazech rychlost přes 50 kilometrů v hodině," dodala Honsová.

Velká oblačnost by měla převládat i v úterý. Meteorologové znovu očekávají občasný déšť či přeháňky, které ojediněle mohou doplnit i bouřky. Maximální teploty zůstanou v úterý v intervalu 17 až 21 stupňů. Podobně jako předchozí den bude i nadále foukat čerstvý vítr. Ranní minima se budou v úterý i po zbytek týdne, vyjma čtvrtka, pohybovat v intervalu 12 až osmi stupňů.

Podobný charakter jako v předchozích dnech si počasí uchová i ve středu. V první polovině dne proto bude znovu oblačno až zataženo s přeháňkami, eventuálně deštěm. V průběhu dne by měly srážky od západu ustávat. Odpolední maxima se vyšplhají na 20 až 24 stupňů Celsia.

Ve čtvrtek bude na naše území nejprve proudit teplý vzduch od jihu, díky čemuž se maximální teploty dostanou na 26 až 30 stupňů. Skoro jasné počasí však v průběhu dne vystřídá přechod studené fronty od západu, která znovu přinese déšť či přeháňky. Ranní teploty se ve čtvrtek dostanou na 17 až 13 stupňů.

Ochlazení bude citelné již v pátek, kdy bude znovu převládat oblačno s občasným deštěm a odpoledními teplotami mezi 18 a 22 stupni. Velmi podobně prozatím vypadá i výhled na víkend a numerické modely slibují výraznější oteplení až kolem 26. července, dodala Honsová.

Anketa

Vadí vám, že počasí v nejbližších dnech nabídne spíše nižší teploty a četné srážky?
Ano, naruší mi to dovolenou
17,7 %
Ano, ale je potřeba, aby zapršelo
29 %
Ne, vyrazím za teplem jinam
2,7 %
Ne, stejně jsem v práci
50,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 19444 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám