Hlavní obsah

Bárta podal trestní oznámení na Kočí kvůli křivé výpovědi

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poslanec Vít Bárta (VV), který sám čelí nepravomocnému odsouzení za podplácení, podal trestní oznámení na svou bývalou kolegyni Kristýnu Kočí. Zároveň se odvolal proti dubnovému rozsudku v jeho kauze.

Foto: Petr Horník, Právo

Vít Bárta

Článek

„Včera (ve středu - pozn. red.) jsem podal odvolání proti rozsudku v mé kauze. Nesouhlasím s tím, že jsem měl půjčku poskytovat za účelem toho, aby poslanci požadovali zpětné navýšení svých náhrad, jak tvrdí soudce Šott,“ informoval ve čtvrtek v podvečer Bárta na svém facebookovém profilu. Dodal, že svou finanční nabídkou reagoval na stížnosti poslanců kvůli jejich špatné finanční situaci.

„V odvolání spolu s právníkem napadáme závěry soudu, které se týkají posouzení půjčky a její výhodnosti a obstarávání věci obecného zájmu,“ napsal Bárta. Soudu také vytýkají, že se podle nich dostatečně nezabýval otázkou beztrestnosti osoby "vyprovokované" k trestnému činu. Na 19 stránkách odvolání je prý ale vyjmenovaných ještě mnoho jiných důvodů. Jako příklad uvádí Bárta to, že byl odsouzen za jiný skutek, než jaký je uveden v obžalobě.

Trestní oznámení na Kočí

Poslanec zároveň podal trestní oznámení na poslankyni Kristýnu Kočí, a to pro podvod, křivé obvinění a křivou výpověď. Bárta tak učinil podle svých slov proto, že orgány činné v trestním řízení doposud nezačaly konat, ačkoli je soudce v souvislosti s Bártovou kauzou k tomu nepřímo vyzval.

Soudce Jan Šott právě na tyto skutky totiž v dubnu poukazoval. Navzdory Bártovu tvrzení o tom, že orgány činné v trestním řízení Šottovu výzvu ignorují, se ale policie ve skutečnosti Kristýnou Kočí v této souvislosti zabývá, jak nedávno informovaly Novinky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám