Hlavní obsah

Strana LIDEM Karolíny Peake byla zaregistrována

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ministerstvo vnitra zaregistrovalo politickou stranu Karolíny Peake LIDEM - liberální demokraté. Pod petici se podepsalo přes 1770 lidí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karolína Peake

Článek

"Jsem ráda, že registrace strany proběhla bez komplikací. Děkuji všem, kteří podpořili vznik strany svým podpisem pod peticí. Získali jsme více než 1770 podpisů. Teď čeká přípravný výbor strany spousta práce - příprava ustavujícího sněmu a hlavně každodenní práce nás všech," řekla Peake Právu.

Návrh na registraci strany „LIDEM-liberální demokraté“ obdrželo ministerstvo minulé pondělí. „Mohu potvrdit, že jsme stranu zaregistrovali k dnešnímu dni,“ řekla Právu mluvčí ministerstva vnitra Denisa Čermáková.

Registraci předcházely problémy. V polovině května si totiž kdosi jiný na ministerstvu zažádal o registraci na jméno LIDEM. Úředníci ale zjistili, že žádost obsahovala vady, a tak ji vnitro vrátilo k přepracování. Čermáková uvedla, že opravený návrh ministerstvo dosud neobdrželo.

Vicepremiérka Karolína Peake se spolu s dalšími poslanci odtrhla od Věcí veřejných v dubnu. Argumentovala tím, že nesouhlasí s politickým stylem strany. Následně nahradila stranu Radka Johna v koalici.

Už dříve avizoval podporu Peake například ministr Pavel Dobeš, z bývalých poslanců VV jsou to například Lenka Andrýsová, Dagmar Navrátilová, Viktor Paggio, Jana Suchá, Martin Vacek nebo Jiří Rusnok.

Reklama

Výběr článků

Načítám