Hlavní obsah

Zpěvák Kalousek chce pozastavit členství v ODS, pokud bude obžalován

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražský zastupitel a zpěvák Jan Kalousek oznámil v pátek rezignaci na post předsedy výboru pro informatiku. Zároveň uvedl, že v případě obžaloby požádá o pozastavení členství v ODS. Policie podezřívá Kalouska z účasti na úvěrovém podvodu. Podle slov policejní mluvčí už je obžaloba navržena, Kalousek ale tvrdí, že mu zatím nebyla sdělena.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Kalousek

Článek

Kalousek oznámil své rozhodnutí na mimořádné tiskové konferenci, které se zúčastnil i primátor Bohuslav Svoboda (ODS).

Kalousek nyní bude působit jako neuvolněný řadový zastupitel, přičemž nebude pobírat plat. Ve funkci zastupitele zatím zůstává. Primátor zdůraznil, že si váží Kalouskova rozhodnutí postavit se ke kauze čelem. Pokud by se ukázala jeho nevina, mohl by se podle primátora do funkce vrátit.

Kalousek se podle policie zapletl do trestné činnosti dnes už neexistujícího autoservisu, který vedl dvojí účetnictví - jedno pro finanční úřad a druhé pro pojišťovny. Údajně tak vznikla škoda ve výši 50 miliónů korun. V případu podle dřívějších informací figuruje přes 70 lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám