Hlavní obsah

Karolína Peake má 1664 podpisů na registraci strany, požádá o ni v pondělí

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vicepremiérka Karolína Peake sehnala 1664 podpisů k tomu, aby zaregistrovala své uskupení Lidem jako politickou stranu. O to si zažádá pravděpodobně počátkem příštího týdne.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karolína Peake

Článek

"V současné době máme 1664 podpisů, někteří občané ještě stále podpisy přinášejí do mé kanceláře," oznámila šéfka platformy LIDEM, která ve Sněmovně sdružuje nezařazené poslance odpadlé z Věcí veřejných.

Žádost o registraci podle svých slov podá s největší pravděpodobností v pondělí. "Konečné číslo oznámíme příští týden spolu s podáním o registraci na ministerstvu vnitra. S velkou pravděpodobností se tak stane v pondělí 21. května," uvedla Peake.

Celá záležitost s registrací přitom neproběhla bez problémů. V minulých dnech si totiž kdosi jiný na ministerstvu zažádal o registraci na toto jméno. Ukázalo se však, že žádost obsahovala vady, a tak ji vnitro vrátilo k přepracování. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám