Hlavní obsah

Po mrazivém ránu přichází letní víkend, po něm se vrátí déšť

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lidé v České republice mají před sebou prosluněný víkend s letními teplotami. Od pondělka se pak obloha zatáhne a vyskytnou se přeháňky. Teploty ale zůstanou spíše vyšší. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Páteční ráno bylo vůbec nejchladnější od začátku května, v osadě Jizerce naměřili dokonce osm stupňů pod nulou, nicméně by se mělo na dlouhou dobu jednat také o poslední mrazivé ráno. V příštích dnech se budou ranní minima pohybovat mezi 14 až 9 stupni.

Na víkend se v České republice oteplí. „Studené severozápadní proudění, které dnes bude slábnout, se změní a o víkendu k nám bude proudit teplý vzduch od jihu,“ řekla Honsová. V sobotu odpoledne se budou teploty pohybovat mezi 20 až 24 stupni, přičemž na většině území bude jasno nebo skoro jasno. Ranní minima klesnou na 6 až 2 stupně.

V neděli odpoledne vystoupají teploty na 23 až 27 stupňů, ráno na 10 až šest stupňů. Přes den by mělo být stejně jako v sobotu skoro jasno nebo polojasno, večer se mohou v západní části republiky ojediněle objevit přeháňky nebo bouřky.

Od pondělka přijde déšť

Ještě v pondělí se budou odpolední teploty pohybovat mezi 21 až 25 stupni, ranní teploty mezi 14 až 10 stupni. „Postupně bude ale oblačnosti přibývat,“ podotkla meteoroložka. Na většině území bude oblačno s přeháňkami a místy bouřky.

V úterý a ve středu bude na většině území převážně zvětšená oblačnost s deštěm, přeháňkami a bouřkami. Odpoledne vyšplhají teploty na 18 až 22 stupňů, ráno se budou pohybovat mezi 14 až 9 stupni Celsia.

Od čtvrtka by pak mělo oblačnosti ubývat a budou rovněž ustávat srážky. Odpolední maxima se budou pohybovat kolem 20 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám