Hlavní obsah

Klaus se v Klimkovicích setkal s ženou, která pečovala o jeho matku

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klimkovice

Milé překvapení prožil v pátek dopoledne prezident Václav Klaus při návštěvě Klimkovic u Ostravy, kam zavítal v rámci své třídenní návštěvy Moravskoslezského kraje. Na náměstí, kde se prezident sešel s místními obyvateli, jej znenadání oslovila žena, která se v minulosti starala o jeho matku.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Květa Dostálová

Článek

Ženou, která prezidenta oslovila, byla devětasedmdesátiletá rodačka z Klimkovic Květa Dostálová. O prezidentovu matku se starala v letech 2005 a 2006 na zámku v Lánech. Prezidentovi také předala kytici a dopis pro jeho manželku Livii. Ta už totiž prezidenta do Klimkovic nedoprovázela.

"To víte, bylo to pro mě něco zcela jiného, nenormálního. Poprvé v životě jsem tehdy bydlela na zámku," zavzpomínala Květa Dostálová pro Právo. "Znali jsme se totiž s paní Livií, v Praze jsem navštěvovala nějaký mezinárodní klub. Můj manžel byl diplomat. Stalo se, že tenkrát nějak přišla řeč na to, že potřebují někoho, kdo by se staré dámě věnoval,“ řekla Dostálová, která v minulosti pracovala jako učitelka.

Prezident byl setkáním očividně potěšen. "Jsem rád, že vás vidím," usmíval se Klaus. Květa Dostálová mu popřála hodně zdraví a sportovních i pracovních úspěchů. Poptala se také na jeho vnuky. "Rostou, rostou," smál se prezident, který však na dlouhé vyprávění neměl čas, protože spěchal na besedu s klienty klimkovických lázní.

Klausova matka Marie zemřela po dlouhé nemoci ve věku nedožitých dvaadevadesáti let v srpnu roku 2006.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám