Hlavní obsah

Peake chystá založení nové strany a řeší její název

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Karolína Peake v úterý ustanovila přípravný výbor, jehož úkolem je založení nového politického subjektu. Výbor se poprvé sešel po úterním krátkém jednání Poslanecké sněmovny. Členové řešili například název subjektu nebo jeho stanovy.

Foto: Petr Horník, Právo

Karolína Peake

Článek

„Dnes byl ustanoven přípravný výbor pro založení nového politického subjektu, jehož jsem členkou,“ uvedla Peake. Dodala, že dalšími členy výboru jsou poslanci Lenka Andrýsová, Jiří Rusnok, Martin Vacek a šéf úřadu vicepremiérky Pavel Kotrba.

Peake informovala, že se orgán v úterý již poprvé sešel. „Řešily se náležitosti nutné pro založení politické strany, jako stanovy, název, podpisy a nastavení transparentního účtu pro hospodaření nového subjektu,“ řekla.

Členové přípravného výboru se sešli poté, co byla nedlouho po svém začátku ukončena 38. schůze Sněmovny. Její odložení na příští středu odhlasovali poslanci ODS, TOP 09 a nezařazení poslanci, kteří buď ohlásili přechod k frakci Karolíny Peake, nebo slíbili podporu vládě. [celá zpráva]

Úterní hlasování se tak dá považovat za faktické stvrzení poslanecké většiny ve Sněmovně. Definitivně o ní bude jasno v pátek, kdy vláda v podobě koalice ODS, TOP 09 a subjektu Karolíny Peake požádá poslance o důvěru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám