Hlavní obsah

Klaus koaliční dohodu o pokračování vlády uvítal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Václav Klaus uvítal úterní dohodu o pokračování nynější vládní koalice. Podrobné informace o podmínkách, které strany dohodly, ale prý zatím nemá. Předsedové koaličních stran ODS, TOP 09 a Věcí veřejných v úterý oznámili, že se dohodli na úsporných krocích a že vláda bude pokračovat.

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Klaus

Článek

Prezident úterní dohodu považuje za pozitivní výsledek, i když připustil, že zatím nezná detaily toho, co strany domluvily. "Prezident nemůže chtít, aby v zemi vznikla nestabilita a padaly vlády. To ode mě snad nikdo nemůže chtít, ani někteří hrdinní komentátoři našich médií," uvedl Klaus.

Nynější vládní krizi rozpoutalo usnesení grémia VV z minulého úterý, které vyzvalo své ministry k podmíněnému odchodu z kabinetu. Ministři VV demise nakonec nepodali a strana krok v souvislosti s dalšími jednáními odsunula.

V úterý lídři koalice jednali ve Strakově akademii o tom, zda a za jakých podmínek budou pokračovat ve společné vládě. Po jednání premiér Petr Nečas (ODS) oznámil, že vláda bude pokračovat, podmínkou však bude plnění úsporných plánů kabinetu. Pokud je některá ze stran nebude dodržovat, koaliční projekt skončí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám